Olufsgården

Ny Kastrupgard år 1950

Ny Kastrupgard år 1950

Efterhånden som gartnerne og landbrugende ikke kunne få afkast af jorden, som kunne svare sig i forhold til beskatningen af jorden og i forhold til de priser de kunne få for jorden, ved salg til boliger, så fandt Oluf Kristensen, som ejede Ny Kastrupgård, det fornuftige i at sælge sine jorde. En del af de jorde blev solgt til et selskab, som kaldte sig Olufsgården. En af disse initativtager var advokat Gunnar Eiland.

Det var ganske almindeligt at opkalde ejendomme efter en tidlig ejer af jorden. Da selskabet fik tilladelse til at opføre almennyttig boliger på grunden, blev der oprettet et nyt selskab. som stod for byggeriet og den videre drift af boligerne. Selskabet kom til at hedde DSI Olufsgaard 2 (Den Selvejende Instituation Olufsgaard).

Det betyder at Olufsgaarden ejes af sig selv - og hermed ikke af et advokatfirma, kommunen eller af en privat ejer.

Det var sådan at navnet Olufsgaard 2 opstod, hvilket kan skabe lidt forvirring. Men det var ganske almindelig at navngive ejendomme på den måde i 1952.

Olufsgaard er opdelt i tre afdelinger : A, B og C - Hvor afdeling 2B er den mindte af de 3 ejendomme, med 192 lejemål.

(Hvis der nogle der har oplysninger om Olufsgaard 2B og billeder fra dengang det blev bygget og til i dag, så send dem gerne til os i bestyrelsen, så vi kan ligge dem op her på hjemmesiden).